Můj čas na kafíčko

Pryč s chemickou kosmetikou! Vsaďte na přírodu!

Rozlučte se s přípravky plnými chemie. Čistá příroda rozzáří vaši pleť i vlasy!

Věděla jste, že se zkrášlujete ropou, silikony a parabeny? To vše totiž najdete v každém krému, šampónu nebo čistících vodách! A vaše pleť i vlasy tak doslova trpí. Používejte raději přírodní kosmetiku, u které nehrozí, že se budete mýt nebo natírat chemikáliemi.

Dejte vale silikonům

Díky nim bude vaše pleť krásně vyhlazená. Šampony a jiné přípravky dodají vašim vlasům jemnost, lesk a objem. Což je vlastně skvělé, jenže syntetika také narušují strukturu vlasů a ty se pak snadno lámou, vypadávají a třepí. Navíc ucpávají póry a tak se vám vlasy rychleji mastí nebo je máte plné lupů. Denní krémy zas působí tak, jako byste si přes obličej dala potravinářskou fólii.

Minerální oleje patří do koše

Patří mezi nejrozšířenější složku všech kosmetických výrobků. Málokdo ale ví, že jsou vyrobené z ropy, stejně jako parafín či vazelína. Dlouhodobým používáním krémů na obličej a tělo tak vznikají různé druhy ekzémů, pokožka se neregeneruje a rychleji stárne.

Řešení hledejte v přírodě

Jenže ani tady to nemáte tak jednoduché. Nemálo přípravků, které nesou označení typu: Z čisté přírody nebo Bez chemických látek, dost často stejně vůbec přírodní nejsou. Stačí si prostudovat složení. Což ale většina z nás nedělá a na to výrobci spoléhají. A tak se i pod etiketou BIO často skrývají syntetické látky.

Jak poznat, že nelžou?

Existuje několik typů certifikátů, které nesou pouze výrobky, které jsou čistě veganské, přírodní nebo BIO. Ty zaručují, že přípravky pocházejí z kontrolovaných sběrů, ekologického zemědělství a jejich výroba podléhá přísným pravidlům. Seznam certifikátů najdete na internetu nebo vám rádi poradí v každé lékárně či drogérii. Ale protože tato kosmetika nevoní tolik, jako ta s parabeny, konzervanty a barvivy, dost často lidé raději volí tu obyčejnou. To je ale velká chyba. S každým jejím použitím je pokožka starší a nepružnější.

Zdravé líčení

I dekorativní kosmetiku na čistě přírodní bázi seženete téměř všude. Stačí si jen přečíst složení a podívat se, zdali kosmetika na etiketě nese označení přírodního produktu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden