Pštrosí steak se šafránovou omáčkou

Suroviny na 2 porce:

brandy

sůl

šafrán

2 lžíce másla

drcený barevný pepř

0,2 l smetany ke šlehání

olej

400 g pštrosího masa

Postup:

Pštrosí filé (vcelku nebo řezy) naklepeme, osolíme a ochutíme drceným pepřem. Potřeme je olejem, pokapeme brandy a dáme odležet. Ve vlažné vodě vyluhujeme šafrán. Přidáme do šlehačky, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Maso vložíme na rozpálený olej, zprudka opečeme a uložíme na chvilku na teplé místo. Do výpeku přidáme máslo, promícháme a prohřejeme. Pštrosí nakrájíme na plátky, dáme na nahřátý talíř, přelijeme výpekem. Podáváme se šafránovou omáčkou.  .

reklama
reklama

Komentáře