Pštrosí vejce

Příprava: 60 minut, Náročnost: 3, Cena za porci: 17 Kč

Pštrosí vejce sice nejsou slavnostním obědem, ale chutným rozhodně ano.

Suroviny na 5 porcí


  • 500g mletého masa (jakýkoli mix)

  • 2 dcl mléka

  • 1 střední cibule

  • 2 housky (popřípadě rohlíky)

  • 4 stroužky česneku

  • 6 vajec

  • 1 lžička kečupu

  • 1 lžička hořčice

  • strouhanka (podle potřeby)

  • sůl, pepř


Postup

  1. Uvaříme si 5 vajec natvrdo. Namočíme si natrhané rohlíky do mléka.

  2. Nakrájíme na jemno cibuli a přidáme ji do mletého masa a společně s 1 vajíčkem, namočenými rohlíky, prolisovaným česnekem, kečupem, hořčicí, solí a kořením rukama propracujeme.

  3. Hmotu si rozdělíme na 5 dílů a do každého vložíme 1 oloupané vařené vejce a vytvarujeme do tvaru koule. Vyskládáme je do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme zhruba 45 minut. Nejlepší přílohou je bramborová kaše..

reklama
reklama

Komentáře