Příprava: 60 minut, Náročnost: 3, Cena za porci: 17 Kč
Pštrosí vejce sice nejsou slavnostním obědem, ale chutným rozhodně ano.
Suroviny na 5 porcí
- 500g mletého masa (jakýkoli mix)
- 2 dcl mléka
- 1 střední cibule
- 2 housky (popřípadě rohlíky)
- 4 stroužky česneku
- 6 vajec
- 1 lžička kečupu
- 1 lžička hořčice
- strouhanka (podle potřeby)
- sůl, pepř
Postup
- Uvaříme si 5 vajec natvrdo. Namočíme si natrhané rohlíky do mléka.
- Nakrájíme na jemno cibuli a přidáme ji do mletého masa a společně s 1 vajíčkem, namočenými rohlíky, prolisovaným česnekem, kečupem, hořčicí, solí a kořením rukama propracujeme.
- Hmotu si rozdělíme na 5 dílů a do každého vložíme 1 oloupané vařené vejce a vytvarujeme do tvaru koule. Vyskládáme je do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme zhruba 45 minut. Nejlepší přílohou je bramborová kaše..