Pstruh na bylinkách

Grilovaný pstruh ochucený bylinkami, česnekem a citronem. Lehké a výborné jídlo.

Příprava: 40 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 52 Kč

Suroviny na 4 porce

- 4 pstruzi

- 1 citron

- 1 pažitka

- 1 estragon

- 1 bazalka

- 2 stroužky česneku

- koření na ryby

- petrželová nať

- 1 lžíce bílého vína

- olej

- sůl

Postup

1. Bylinky nahrubo pokrájejte a smíchejte s prolisovaným česnekem, olejem, vínem a solí.

2. Očištěné pstruhy zakápněte citronovou šťávou a nechte 10 minut odstát. Potom je posolte a posypte kořením na ryby a potřete bylinkovou směsí zevnitř i zvenku.

3. Na rozpáleném grilu opékejte ryby po obou stranách asi 15 minut a potírejte je bylinkovou směsí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden