Pstruzi v delikátním rosolu

Tento zajímavý recept pochází z počátku minulého století, ale rozhodně neztratil nic na své zajímavosti a mimořádné chuťové vyváženosti.

Ingredience: 3 větší pstruzi, 1 celer, 2 kořenové petržele, 1 mrkev, 2 cibule, 250 ml octa, 2 bílky, citronová kůra, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 3 hřebíčky, 2 bobkové listy, tymián, sůl

Postup: Pstruhy očistíme, nakrájíme je na stejné kousky a rozložíme na pekáč kůží dolů. Zalijeme je horkým octem – a necháme je odpočívat. Do vývaru z předchozího dne dáme vařit zeleninu, citronovou kůru vcelku, cibuli a koření. Před dovařením přidáme ocet a pstruhy a vaříme 20 minut. Pstruhy dáme vychladnout a za 3 hodiny položíme na mísu. Odvar přivedeme k varu, vyšleháme bílky a přidáme je do odvaru. Nalijeme ke pstruhům.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama