Moje šťastná hvězda

Půjčoval si jako na běžícím pásu

Užíval si nespoutaného života tak dlouho, až na to tvrdě doplatil. Zpěvák LOU FANÁNEK HAGEN (55) se málem ocitl na dlažbě.

Zpěvák a textař Lou Fanánek Hagen (55), vlastním jménem František Moravec, je další z dlouhé řady celebrit, které kvůli penězům málem padly až na dno.

Lídr populární kapely Tři sestry v roce 2014 údajně vydělával několik milionů korun ročně. Jenže v té době utrácel za zbytečnosti, a tak si na svůj nákladný životní styl musel půjčovat. Jenže to ho málem zničilo.

manželka Veronika

Z dluhů mu pomohl kamarád

V červnu téhož roku, tedy pár měsíců předtím, než Fanánek dluhy přiznal, uspořádal okázalou veselku, kdy si bral svou lásku Veroniku. Ke všemu musel platit výživné na své čtyři děti z prvního manželství a dcerku, kterou má s druhou ženou. Celkovou výši dluhů ale nikdy neodtajnil.

Podle přátel a kolegů šlo ale o velmi tučnou částku. „Neuměl jsem hospodařit s penězi a myslel jsem, že se to nějak samo vyřeší,“ sypal si zpěvák popel na hlavu, když se provalil skutečný stav jeho financí. Nebýt jeho kolegy Ondřeje Soukupa (70), vůbec netuší, co by s ním dnes bylo.

Právě Soukup mu měl půjčit peníze na to, aby splatil dluhy bance a nedostával se tak do čím dál větších problémů kvůli pozdním spátkám a úrokům z půjček. Pomoc přišla za minutu dvanáct.

Měl obrovské štěstí v neštěstí

Dluhy ale nejsou jedinou zkouškou, kterou si musel Fanánek v životě projít.Za tu největší považuje nehodu, při níž málem zemřel. Tehdy studoval na Českém vysokém učení technickém a život bral velmi lehkovážně. Když se jednoho dne vracel domů, chtěl si zkrátit cestu přes železniční trať.

Co se přesně stalo, dodnes netuší, probudil se až v nemonici a lékaři považovali za zázrak, že srážku s vlakem přežil. Při nehodě ale přišel o nohu. A právě tehdy si začal života užívat plnými doušky, protože si uvědomil, že všechno může ve vteřině skončit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden