Moje šťastná hvězda

Půjdou kila dolů?

Léto je tu a vás stále trápí přebytečná kila? Pak zkuste dodržovat tyto zásady a uvidíte, že všechno jde, když se chce.

Jíte dostatek ovoce, zeleniny, ryb a jiných zdravých potravin a stále nemůžete shodit? Pak nejspíš děláte chybu hned při snídani, anebo naopak při večeři. Čím byste měla odstartovat a zakončit den, abyste měla štíhlou postavu?

Nesnídejte sladké pečivo

Zapomeňte na jednoduché cukry. Jste zvyklá snídat koláč nebo chléb s marmeládou a k tomu si dát kávu s mlékem a cukrem? Děláte velkou chybu. Den byste měla začít především bílkovinami a ovocem. Tak nebudete mít hlad hned, jakmile přijdete do práce, ale pocit sytosti vám vydrží celé dopoledne.

Čerstvé ořechy a ovoce

Nic nezkazíte bílým jogurtem nebo tvarohem, do kterého si přimícháte čerstvé ovoce a ořechy. Skvělé jsou i ovocné koktejly. Pokud ale trváte na pečivu, pak sáhněte po celozrnném nebo nejlépe žitném chlebu, lučině a plátku nízkotučného sýra a kvalitní šunky.

Co do večeře nepatří?

Večeři jezte nejpozději tři hodiny před spaním. Měla by se skládat hlavně z bílkovin a zeleniny. Na rýži, těstoviny nebo brambory úplně zapomeňte, jsou to sacharidy a ty rozhodně nejsou k večeři vhodné. Dopřejte si tofu či kvalitní maso, nejlépe ryby nebo kuřecí a zeleninu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden