Můj čas na kafíčko

Půst neznamená štíhlou postavu

Každá žena touží po dokonalé postavě bez chybičky, ale většina z nich jde na hubnutí úplně špatně. Buď se trápí hladem, nebo naopak přetěžují tělo náročným cvičením. Co pro sebe můžete udělat? A jak shodit přebytečná kila jednou pro vždy?

Jednou z největších zdravotních hrozeb poslední doby je právě obezita. Česko patří mezi země, které mají nejvíce obyvatel s nadváhou v Evropě. Přitom nejsmutnější je, že na vlastní váhu máme vliv je my sami. Nikdo jiný totiž neovlivní, kolik budeme vážit. Odborníci se shodují, že se stačí pravidelně hýbat a malinko si vybírat, co jíme.

Hubněte s rozvahou

Každý výživový poradce varuje před největším mýtem při hubnutí: Nikdy byste neměla mít pocit hladu! Většina lidí si totiž myslí, že zhubne jedině, když přestane jíst nebo jídlo zařadí až na druhou kolej. Je to jedna z největších chyb, které se můžou dámy dopustit, a která k vysněné postavě většinou nevede. Naopak si můžete hladověním přivodit další nepříjemné obtíže a zadělat si tak na nenávratné poškození například vlasů, zubů, pokožky, nehtů, ale i spousty vnitřních orgánů.

Změna jídelníčku je při redukci hmotnosti nutná.

Hladovkou nic nevyřešíte

Možná sice shodíte pár kilogramů, jenže to nebudou tuky! Ty se neshazují hladověním, ale pohybem. Hladovkou si pouze vyčistíte tělo, ale ani k očistě se nedoporučuje trpět bez jídla.Tělo totiž potřebuje živiny, minerály a další vitaminy, které mu dodávají energii. Většina lidí, kteří se zřeknou jídla, trpí špatnou náladou, depresemi a jsou bez veškeré energie a síly. Navíc vám hrozí, že se po celodenním strádání bez jídla večer dostanete k ledničce a sníte vše, na co přijdete. A to je při hubnutí snad nejhorší možná věc, kterou můžete udělat. Netrapte své tělo hladem, jen si dobře rozmyslete, co budete jíst.

Máte obavy, že budete trpět hlady?

Je dobré vědět, že zdravý příjem jídla představuje 5 000 KJ denně, tedy zhruba 1200 kcal. Nemusíte se bát, jsou úplně zbytečné. Změna jídelníčku je při redukci hmotnost nutná, ale určitě vás nečeká jedno jablko či mrkev denně. Velkou část vašeho příjmu potravy by mělo představovat ovoce a zelenina, sušené i čerstvé bylinky, dále vláknina, ryby a v jisté míře i ostatní druhy libového masa.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden