Moje šťastná hvězda

Herectví pověsil Michal Kocourek na hřebík. Původně chtěl být hoteliérem

Moje šťastná hvězda

Rozjet podnikání bylo náročné, dnes toho ale nelituje.

Říkávalo se mu malý Menšík. MICHAL KOCOUREK (57) byl dětskou hvězdou, která pověsila herectví na hřebík. Od dvaceti let se věnuje podnikání a zdolávání těch nejvyšších vrcholů. Připomeňte si herce v jeho nejslavnějších rolích.

Diváci ho mohou znát především z komedie Což takhle dát si špenát, Tankový prapor nebo Copak je to za vojáka. Michal Kocourek (57) se už ale v dnešní době herectví tolik nevěnuje, živí se jako televizní a divadelní producent. Zároveň je ředitelem pražského divadla Kalich. Ve volném čase mu dělá radost řezbářství a zdolávání vrcholů.

Upovídaný a svérázný kluk

Narodil se v roce 1965. Vystudoval herectví na Pražské konzervatoři a u divadla začínal menšími epizodními rolemi, zejména v pražském Divadle na Vinohradech. Svou první roli ovšem získal už v pěti letech. Tehdy se objevil v jedné televizní inscenaci. 

Jeho herecký talent zaujal především režiséra Václava Hudečka (†62), který měl chatu, co by kamenem dohodil od chaty rodičů Michala Kocourka. Podle něj byl

Zbývá vám 78% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden