Quesadilla s kuřecím masem

Čtěte kesadíja. Pokud milujete sýr, tady si ho užijete dosyta. Výborná je kombinace zakysané smetany, řajčat a kukuřice.


Suroviny:


2 pšeničné tortilly


1 kuřeci prso


200 g nastrouhaného sýra


hrnek mražené kukuřice


2 rajčata


4 lžíce másla


100 ml zakysané smetany


sůl a pepř


Postup:


Rozehřejte si na pánvi dvě lžíce másla a orestujte na kousky nakrájené maso. V druhé pánvi si rozpusťte máslo a vložte do ní jednu tortillu.


Bohatě ji posypejte sýrem, kukuřicí a na kostičky nakrájeným rajčetem. Přidejte orestované kuřecí maso a opět zasypejte sýrem. Osolte, opepřete a příložte druhou placku.


Trochu na ni zatlačte, aby se na ni sýr nalepil. Horní placku můžete potřít trochou másla. Pánev přiklopte pokličkou a nechte dvě nebo tři minuty zapékat.


Quesadillu rozkrájejte na trojúhelníčky a servírujte ji se zakysanou smetanou. Podle chuti můžete přidat také čerstvé bylinky, petrželku nebo koriandr. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, samozřejmě můžete přidat i čerstvou chilli papričku.


Náš tip


Aby vám placky hezky držely tvar, přidejte do směsi ještě o něco víc sýru, ten náplň krásně spojí a zabrání tomu, aby vám vytekla ven.

reklama
reklama