Moje šťastná hvězda

Josef Bek se rád otočil za každou sukní, jinak měl ale čistou duši a dobré srdce

Moje šťastná hvězda

Všude ho bylo plno a uměl zařídit neuvěřitelné věci. Nejen proto nenapravitelného sukničkáře milovali kolegové i diváci, kteří mu důvěrně neřekli jinak než Pepík.

Svou srdečností a věčně dobrou náladou byl JOSEF BEK (†76) proslulý nejen mezi kolegy. A stejně tak byla pověstná jeho náklonnost k něžnému pohlaví.

Díky výbušnému a plnokrevnému herectví, stejně jako mužnému vzhledu byl Josef Bek (†76) nepřehlédnutelnou osobností. Určitě i proto patří filmy jako Hrátky s čertem nebo Florenc 13,30 dodnes k těm oblíbeným, i když od dob jejich vzniku uplynulo více než šedesát let.

Dobrá nálada je dřina

Jestli bylo pro Josefa Beka v životě něco typického, pak to byla schopnost brát věci tak, jak jsou, a najít řešení každého problému. Souviselo to s jeho nezdolným optimismem a živočišností.

Ty byly tak nakažlivé a neotřesitelné, že si někdy lidé v jeho okolí kladli otázku, jestli to náhodou není z jeho strany už trochu póza, kdy se neustále stylizoval do role bodrého chlapíka, jehož musí mít všichni rádi.

Moc příležitostí jim ale herec k rozlousknutí téhle tajenky nedával. Jen velmi zřídka nastala podle pamětníků situace, že si třeba postěžoval, jaká je to někdy

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden