Můj kousek štěstí

Radek Brzobohatý (†79) - Veliký miláček žen, kamer i divadel

Můj kousek štěstí

Skvělý v každé roli. Úchvatný byl jako mlynář Libor v Lucerně, okouzloval coby F. L. Věk, a charisma měl dokonce i jako zlý čaroděj Mrakomor. 

Dětství strávil na hrdémValašsku, přestože se narodil ve slovenských Vrútkách. Nikdo z jeho blízkých nebyl herec, Radoslav Brzobohatý pocházel z námořnické rodiny.

„Můj děda se z moře vrátil v roce 1912 a šel do penze. Byl námořní kapitán,“ vzpomínal herec. „Otec za první světové války v roce 1916 nastoupil taky do námořní školy. Podle tehdejších zákonů se nesmělo na učednické lodě útočit. A je dvakrát potopili. Přežil.“

Doma budeš

Když se měl narodit Radoslav, maminka už tatínka na moře nepustila. Důvodem bylo nejen to, že se o něj bála, ale i žárlivost. „Po něm strašně jely ženské,“ vysvětloval s úsměvem syn. Rovněž k Radoslavovi nebyly ženy lhostejné. Urostlý fešák s chováním gentlemana ze staré školy je fascinoval.

Nastoupil na gymnázium, v kvintě ho vyhodili. Prý za tím bylo vystupování s kapelou, k hudbě inklinoval odjakživa, a hlavně přemíra

Zbývá vám 73% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden