Moje sladké tajemství

Rady o zdraví, které neplatí

Organismus je třeba detoxikovat

Detoxikace je v poslední době trendy. Lidé však mají vnitřní detoxikační orgán a tím jsou játra. Na detoxikaci byly vytvořeny různé kúry a doplňky stravy, stejně jako smoothies, které jsou často jen marketingovým tahem.

Na správnou detoxikaci, kterou tělo umí samo, však stačí, když nebudete pít alkohol, kouřit, přejídat se a jíst mnoho červeného masa, přidaného cukru a nasycených tuků.

Ruce se myjí horkou vodou

To, na čem skutečně záleží, je mýdlo a správné mytí než teplota vody. Určitě si nemusíte ruce opařit, abyste je měla čisté. Stačí, když si je poctivě umyjete vhodným mýdlem, i mezi prsty a opláchnete vlažnou vodou.

Denně vypijte 3 litry

V povědomí lidí se uchytily 3 litry vody jako dogma. Abyste zajistila tělu dostatek vody, nejde jen o pití a počítání skleniček, důležité je i to, kolik tekutin přijímáte v nápojích a kolik ve stravě. Množství potřebné vody je individuální. Ženám se doporučuje přijímat zhruba dva litry denně, v čemž je zahrnuta voda, i strava. l Pozor na podprsenku Tento mýtus koluje mezi ženami už dlouho, ale nezakládá se na pravdě. Neexistuje dodnes žádný biologický důvod, proč by se podprsenky měly spojovat s rakovinou prsu. Každá zdánlivá spojitost má původ v jiných faktorech, jako třeba dědičnost.

Během menstruace neotěhotníte

Na to se rozhodně nespoléhejte. Stát se to může. Zvlášť u žen, které mají kratší menstruační cyklus, například jen 21 dní. Ty mohou ovulovat už sedmý den po menstruaci a klidně mohou otěhotnět.

Když jste mladí, nemusíte se bát infarktu

U starších lidí se pravděpodobnost infarktu myokardu zvyšuje, ale bohužel infarkt může dostat i mladý člověk. Znepokojivé je, že výskyt se u mladých lidí zvyšuje, zejména u sportovců. Úzce s tím souvisí i další mýtus, že při infarktu bolí jen na hrudi. Není to jediný signál. Mezi další patří například zkrácený dech, bolest levého ramena, malátnost, extrémní únava, zvracení či pocení.

Klimatizace je zlo

Přechody z klimatizovaných místností do tepla a naopak nedělají většině lidí dobře.

Pokud však máte ucpaný nos a neustále smrkáte, příčinou budou spíš letní alergie. Lidem, kteří mají alergie anebo jsou senzitivnější, může také způsobovat problém přechod z prostředí s čistým vzduchem do prostředí, kde jsou přírodní dráždidla.

Svědění a výtok znamenají infekci

Mnoho žen si stanoví diagnózu ihned, jakmile pociťuje jen trochu svědění a objeví se výtok. Následně to řeší volně prodejnými léky na kvasinkové infekce. Svědění a výtok ale mohou být příznaky i jiných onemocnění. Gynekologové varují, že nasazení nesprávné kúry může příznaky zhoršit a oddálit léčbu. Pokud tedy cítíte diskomfort ve vaginální oblasti, zajděte k odborníkovi..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden