Moje sladké tajemství

Rady pro klidný a vydatný spánek

Pokud se v noci několik hodin převalujte z boku na bok a sny stále nepřicházejí, může za to pravděpodobně všudypřítomný stres. My pro vás naštěstí máme několik tipů, které vám pomohou s usínáním.

Chmelová tinktura

Osvědčenou tinkturu proti nespavosti si vyrobíte ze 20 g sušených chmelových šištic, které přidáte do 100 g kvalitního vysokoprocentního alkoholu.

Tuto směs pak nechte 3 dny odstát na okně na přímém slunci. Po uplynutí této doby ji zceďte, například přes jemné, čisté plátno. Pak užívejte před spaním 20 kapek nakapaných na kostku cukru.

Mléko s medem

Osvědčeným bojovníkem proti nespavosti je nápoj, který si vyrobíte zahřátím 1 šálku mléka, do kterého potom přidáte 1 až 2 lžičky domácího medu.

Do takto připraveného mléka můžete přidat i 1 malou lžičku kurkumy, která má spoustu prospěšných účinků pro lidské zdraví. Uvidíte, že vás medové mléko spolehlivě uklidní a že se vám bude krásně usínat.

Nezapomeňte na bylinky

V naší krásné přírodě roste spousta léčivých bylinek, které vám mohou pomoci s klidným usínáním. Patří mezi ně meduňka lékařská, třezalka tečkovaná, kozlík lékařský nebo heřmánek pravý. Z těch všech si můžete připravit čaj, který vám navodí krásné sny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden