Moje chvilka pohody

Ráj Dominikánské republiky

Průzračná voda, písčité pláže, dávná historie

Leží na ostrově Hisponiola, z jedné strany omývaná Karibikem a z druhé Atlantským oceánem. Dominikánská republika nabízí také zajímavou historií a přírodní parky.

Kromě luxusních plně vybavených hotelů a apartmánů nabízí Dominikánská republika také panenskou přírodu, kterou si můžete užívat v národních parcích. Letovisko Punta Cana je proslulé nádhernými písčitými plážemi a palmovými háji.

Nejkrásnější je dlouhá písečná pláž Bávaro. Pokud však hledáte klidnější místo, vydejte se na poloostrov Samaná s nádherným horským vodopádem El Limon, který je 50 metrů vysoký. Toto letovisko je vhodné pro rodiny s dětmi. Část pobřežní oblasti Bayahibe je tvořena jižním národním parkem Del Este.

Puerto Plata a okolí

Dne 11. července 1493 zde přistál Kryštof Kolumbus a když uviděl zářící oceán, pojmenoval toto místo Puerto Plata čili stříbrný přístav. O tři roky později zde Bartolomé Colón založil město obklopené nekonečně dlouhou pláží se zlatým pískem.

Na sever od města leží malý poloostrov, kde je jedno z největších nalezišť jantaru na světě. V okolí Puerto Plata je více jak 11 km pláží, které se rozprostírají až k dalšímu letovisku Sosua.

Santo Domingo

Santo Domingo se jako nejstarší město Nového světa pyšní první katedrálou Primada de Américas, první univerzitou i první nemocnicí na americkém kontinentu. Zajímavý je i palác Alcázar de Colón, ve kterém žil syn Kryštofa Kolumba Diego spolu se svou manželkou Marií de Toledo.

Nejzajímavější je koloniální čtvrť, ve které objevíte i neopakovatelnou atmosféru. Uličky ve čtvrti Las Damas jsou plné kaváren, restaurací a obchůdků se suvenýry. Maják Faro de Colon postavený při příležitosti 500. výročí objevení Ameriky zase ohromí svou monumentalitou.

Spousta zábavy

Ve městě se koná řada skvělých akcí. Každé pondělí večer hrají dominikánské kapely naživo v jedné z nejvyhlášenějších restaurací Santo Dominga Lulú Tasting. Čtvrtky se v uličkách nesou v rytmu Jazzových nocí.

Hraje se i merengue, bachata, rumba. Pátky a soboty patří fiestám na náměstí Plaza España. Na přelomu července a srpna se koná Festival merengue a karibských rytmů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden