Rajčata plněná mletým masem

Jsou skvělá nastudeno jako předkrm, ale můžete je připravit i podle nás a rázem máte výtečnou lehkou večeři.

Ingredience: 200 g mletého vepřového masa, 15 velkých dužnatých rajčat, 80 g rýže, 2 lžíce másla, 1 cibule, petrželka, 2 vejce, sůl a pepř

Omáčka:  300 ml hovězího vývaru, 200 ml zakysané smetany ,½ lžičky worcesterské omáčky, 2 lžíce másla, ½ cibule

Postup: Rajčatům odkrojte vršky a pak je vydlabejte. Zpěňte cibulku, přidejte maso, sůl, pepř a petrželku a přiklopte asi na 15 až 20 minut. Uvařte si rýži.

Přimíchejte spolu s jedním vajíčkem a jedním žloutkem k masu. Směsí naplňte rajčata. Zalijte je 300 ml vývaru a v troubě vyhřáté na 200°C pečte asi 20 minut. Smetanu pak nalijte do výpeku.

reklama
reklama

Komentáře