Rajčatová polévka s mozzarellou

Příprava: 40 min. Cena za 1 porci: 29 Kč

Suroviny na 2 porce:

● 8 středních rajčat

● větší hrst čerstvé bazalky

● hrst nasekaného libečku

● 2 balení dietní mozzarelly (nebo zakysaná smetana)

● 2 lžičky olivového oleje

● mletý pepř

● podle chuti sůl

Postup:

1. Rajčata nařízneme do kříže a necháme spařit cca 5 minut v horké vodě. Po spaření je oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Rajčata dáme znovu vařit, ochutíme. Do polévky přidáme hrst čerstvého nasekaného libečku. Po rozvaření rozmixujeme a přecedíme přes cedník do čistého hrnce, abychom neměli v polévce semínka.

2. Nakrájíme mozzarellu na plátky. Polévku ještě dochutíme, naposledy přidáme bazalku a můžeme přidat i olivový olej.

Dietní rajčatovou  polévku podáváme teplou v misce a na povrch ještě pokládáme plátky dietní mozzarelly (nebo zakysankou).

reklama
reklama

Komentáře