Šalotky nakrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek rozmáčkneme a nakrájíme nadrobno, přidáme sůl a utřeme, na hladkou kaši. Rajčata nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpálíme olivový olej, přidáme šalotky, česnek a zarestujeme. Přidáme 1 konzervu krájených rajčat, osolíme, opepříme a přilijeme zeleninový vývar a polévku rozmixujeme. Pár lístků bazalky nakrájíme na proužky. Část přidáme do polévky. Polévku servírujeme do talíře či velké misky, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme bazalkou a posypeme strouhaným parmazánem.
Byli jste letos na borůvkách? A je vám líto je sníst hned ani je nechcete zamrazit? Prodlužte si požitek z té lahody vynikajícím džemem! Potřebujete: ✿ 1 kg borůvek✿ 500 g želírovacího cukru 2:1✿ 3 lžíce citronové šťávy 1. Borůvky propláchněte a nechte dobře okapat. Pak je ...
Byli jste letos na borůvkách? A je vám líto je sníst hned ani je nechcete zamrazit? Prodlužte si požitek z té lahody vynikajícím džemem! Potřebujete: ✿ 1 kg borůvek✿ 500 g želírovacího cukru 2:1✿ 3 lžíce citronové šťávy 1. Borůvky propláchněte a nechte dobře okapat. Pak je ...
Velké žampiony jsou skvělou pochoutkou, když je naplníte. Můžete je plnit sýrem, masem nebo zeleninovou směsí. Nezapomeňte je ale za všech okolností provonět bylinkami. Ingredience: 4 porce8 žampionů portobello1 červená paprika200 g Lučiny1 vejcesůlpepř1 lžička lístků ...
Velké žampiony jsou skvělou pochoutkou, když je naplníte. Můžete je plnit sýrem, masem nebo zeleninovou směsí. Nezapomeňte je ale za všech okolností provonět bylinkami. Ingredience: 4 porce8 žampionů portobello1 červená paprika200 g Lučiny1 vejcesůlpepř1 lžička lístků ...
Suroviny: 400 g nastrouhané nebo rozmixované cukety 300 g nastrouhané čokolády 300g mouky 200 g kakaa 150 g řeckého jogurtu 250 g hnědého cukru 50 g cukru krystal 1 lžička vanilky nebo vanilkový extrakt 2 vejce špetka soli 1 lžička jedlé sody půl lžičky prášku do ...
Suroviny: 400 g nastrouhané nebo rozmixované cukety 300 g nastrouhané čokolády 300g mouky 200 g kakaa 150 g řeckého jogurtu 250 g hnědého cukru 50 g cukru krystal 1 lžička vanilky nebo vanilkový extrakt 2 vejce špetka soli 1 lžička jedlé sody půl lžičky prášku do ...
Mnoho druhů rostlin můžeme množit řízkováním a vlastně i roubování ovocných dřevin je svým způsobem využití řízku mateřské rostliny, který si nese její genetické vlastnosti. Jak správně řízkovat, čemu se vyhnout a jaké rostliny jsou pro tuto metodu vhodné? Vprůběhu léta je možné ...
Mnoho druhů rostlin můžeme množit řízkováním a vlastně i roubování ovocných dřevin je svým způsobem využití řízku mateřské rostliny, který si nese její genetické vlastnosti. Jak správně řízkovat, čemu se vyhnout a jaké rostliny jsou pro tuto metodu vhodné? Vprůběhu léta je možné ...
Lahodnou chutí tohoto džemu budete mile překvapeni. Podle barvy použitého ovoce může být světlý až tmavý. Potřebujete: ✿ 1 kg angreštu, červeného, zeleného nebo směsi✿ 250 g rybízu✿ 350 g cukru krupice 1. Zralý angrešt zbavte okvětí a stopek, omyjte a vsypejte ho do hrnce. ...
Lahodnou chutí tohoto džemu budete mile překvapeni. Podle barvy použitého ovoce může být světlý až tmavý. Potřebujete: ✿ 1 kg angreštu, červeného, zeleného nebo směsi✿ 250 g rybízu✿ 350 g cukru krupice 1. Zralý angrešt zbavte okvětí a stopek, omyjte a vsypejte ho do hrnce. ...
Salát si dopřejte jako lehkou večeři anebo si ho vychutnejte třeba s pečenými žebry.Suroviny:3 velké zralé broskve150 g sýru typu feta3 hrsti salátu polníček3 hrsti čerstvého špenátu1 hrst vlašských ořechů2 lžíce medu 1 lžíce citronové šťávy2 lžíce olivového oleje2 lžíce ...
Salát si dopřejte jako lehkou večeři anebo si ho vychutnejte třeba s pečenými žebry.Suroviny:3 velké zralé broskve150 g sýru typu feta3 hrsti salátu polníček3 hrsti čerstvého špenátu1 hrst vlašských ořechů2 lžíce medu 1 lžíce citronové šťávy2 lžíce olivového oleje2 lžíce ...
Klasika, kterou nejen na nedělní oběd potěšíte každého strávníka. Smetanová omáčka s hovězím masem a brusinky jako třešnička na závěr. To je svíčková. Suroviny: 1 kg hovězího zadního – kýta) 700 ml hovězího vývaru 1 kelímek smetany na vaření 2 lžíce hořčice plnotučné 150 g ...
Klasika, kterou nejen na nedělní oběd potěšíte každého strávníka. Smetanová omáčka s hovězím masem a brusinky jako třešnička na závěr. To je svíčková. Suroviny: 1 kg hovězího zadního – kýta) 700 ml hovězího vývaru 1 kelímek smetany na vaření 2 lžíce hořčice plnotučné 150 g ...