Rajčatová polévka s parmazánem

Suroviny na 4 porce:

400 g krájených rajčat

2 čerstvá rajčata

4 šalotky

1 stroužek česneku

0,2 l zeleninového vývaru

čerstvá bazalka

strouhaný parmazán

extra panenský olivový olej

sůl

pepř

Postup:

Šalotky nakrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek rozmáčkneme a nakrájíme nadrobno, přidáme sůl a utřeme, na hladkou kaši. Rajčata nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpálíme olivový olej, přidáme šalotky, česnek a zarestujeme. Přidáme 1 konzervu krájených rajčat, osolíme, opepříme a přilijeme zeleninový vývar a polévku rozmixujeme. Pár lístků bazalky nakrájíme na proužky. Část přidáme do polévky. Polévku servírujeme do talíře či velké misky, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme bazalkou a posypeme strouhaným parmazánem.

reklama
reklama

Komentáře