Rajčatová s křenem a toustíky

Křen k podzimu rozhodně patří, a tak jej vyzkoušejte i v této polévce. 


Ingredience:


2 lžíce másla


cibule


řapíkatý celer


2 stroužky česneku


400g krájených rajčat


lžíce protlaku


500ml zeleninového vývaru


4 lžíce smetany ke šlehání


lžíce křenu


Tousty:


50g polenty


100g hladké mouky


1 lžička kypřicího prášku


1 vejce


125ml mléka


50ml bílého jogurtu


25g másla


100g čedaru


5 jarních cibulek


Postup:


Na tousty prosejte do mísy polentu s moukou a kypřicím práškem. Přidejte vejce, mléko, jogurt a rozpuštěné máslo. Prošlehejte a vmíchejte čedar a jarní cibulku. Osolte a opepřete.  Olejem vymažte formu a těsto do ní rozetřete. Pečte 25–30 minut dozlatova.


Mezitím v hrnci na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek dosklovita, 4–5 minut. Přidejte krájená rajčata a protlak, přilijte zeleninový vývar a osolte. Vařte 15 minut. Přidehte smetanu a křen a rozmixujte dohladka.

reklama
reklama

Komentáře