Můj kousek štěstí

Rajčatové gazpacho

Tradiční španělská studená polévka z rajčat, paprik, okurek, cibule, česneku a bylinek.

Potřebujete:

✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 papriky
✿ 600 g rajčat
✿ 1 okurku
✿ 1 lžíci červeného vinného octa
✿ 3 jarní cibulky
✿ 1 chilli papričku
✿ cukr, sůl, pepř
✿ worchesterskou omáčku
✿ čerstvou bazalku

1. Zeleninu omyjte, papriky zbavte semínek a s okurkou a cibulkami a jedním rajčetem je nakrájejte na kostičky. Ostatní rajčata lehce nařízněte do kříže, vložte na 1–2 minuty do vroucí vody, poté je vyjměte, oloupejte a také nakrájejte na kousky.

2. Trochu nakrájené zeleniny si dejte stranou, ostatní vložte do mixéru, přidejte stroužky česneku, olivový olej, cukr, sůl, pepř, worchesterskou omáčku a vše rozmixujte. Poté polévku přelijte do nádoby a dejte vychladit.

3. Do misek rozdělte polévku a ozdobte ji zeleninou, chilli papričkou a bazalkou. Doplňte ji opečeným pečivem nebo krutony. Ihned podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden