Rajčatové gazpacho

Dobře vychlazená rajčatová polévka, která je klenotem španělské kuchyně, přijde v horkých letních dnech k chuti.

Suroviny na 3 porce - 1 kg rajčat - 1 cibule - 1/3 salátové okurky - ½ zelené papriky - ½ červené papriky - 1 stroužek česneku - 3 lžíce olivového oleje - 3 lžíce vinného octa - 1 lžička soli - špetka pepře - čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

1. Zeleninu dobře očistěte, z paprik odstraňte semínka, z okurky zrníčka, cibuli oloupejte a vše nakrájejte na menší kousky.

2. Vložte do robotu a přidejte česnek, olivový olej, sůl a špetku pepře. Mixujte a postupně, podle chuti, přidávejte vinný ocet. Rozmixujte dohladka. Polévku dejte vychladit na alespoň 30 minut do lednice.

3. Polévku naservírujte do hlubokých talířů nebo misek, ozdobte lístečky čerstvé bazalky a podávejte.

reklama
reklama

Komentáře