Rajčatové placičky ze Santorini

Ideální chuťovka na každou letní zahradní party!

Ingredience:

400 g zralých soudkových rajčat
1 a ½ lžíce nasekané máty
1 lžička sušeného oregana
1 lžička soli,  90 g hladké mouky lžička kypřicího prášku
olivový olej vhodný na smažení
řecký jogurt a extra panenský olivový olej na podávání

Postup:

Rajčata rozpulte, prsty vymačkejte semínka a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Nakrájená rajčata v misce promíchejte s najemno nasekanou mátou, oreganem, 80 ml vody a 1 lžičkou soli.

V jiné misce smíchejte prosátou moukou s kypřicím práškem a poté vše zapracujte k rajčatům.

V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte zhruba 5 cm vysokou vrstvu oleje. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, naolejovanou lžící naberte těsto a vlijte   do oleje. Smažte ze všech stran dozlatova.

Usmažené placičky zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce.

Podávejte s řeckým jogurtem, který lehce zakápněte (ideálně řeckým) extra panenským olivovým olejem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden