Můj čas na kafíčko

Rajčatové rizoto

Vylepšit ho můžete opečenou slaninou, kuřecím masem i krevetami.

Suroviny: 4 porce

250 g rýže arborio
1 cibule
sůl
pepř
2 stroužky česneku
olivový olej
špetka chilli
100 ml bílého vína
400 g loupaných rajčat
700 ml zeleninového vývaru
lístky bazalky
rajčata na zdobení
4 lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup:

Do hlubší pánve nebo širšího hrnce vlijte 3 lžíce oleje, vsypte cibuli a opečte ji, osolte a přidejte rýži. Opékejte asi 2 min, přidejte chilli, nadrcený česnek, víno a rajčata a vařte, dokud se skoro všechna tekutina neodvaří.

Přilijte 1/2 litru horkého vývaru nebo vroucí vody, stáhněte plamen a za častého míchání vařte, aby se tekutina vstřebala. Poté postupně dolévejte zbylý vývar či vodu a nechte vždy vsáknout, výsledná rýže by měla být na skus (al dente) a krémová, trvá to asi 20 min. Dochuťte, stáhněte z plotny a vmíchejte sýr a 2 lžíce olivového oleje.

Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 30 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden