Rajčatový koláč

Suroviny:

6 rajčat

1 lilek

1 žlutá paprika

250 g listového těsta

3 plátky toastového chleba

3 stroužky česneku

3 lžíce parmezánu

2 lžíce olivového oleje

1 hrst hladkolisté petržele

sůl

pepř

máslo na vymazání

Postup:

Rajčata rozpulte a vydlabejte dužinu. Lilek nakrájejte na kostičky a dejte ho zvolna opékat na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Když se zatáhne, přidejte nasekaný česnek a papriku pokrájenou na kostičky.

Když paprika změkne, oheň vypněte a do směsi přidejte parmezán, posekanou petržel a toastový chleba rozmixovaný najemno, osolte a opepřete. Směsí naplňte půlky rajčat až po okraj.

Do koláčové formy dejte pečicí papír a formu vymažte máslem.

Do formy rovnoměrně rozložte rajčata řezem vzhůru, celou formu překryjte vyváleným listovým těstem a propíchejte vidličkou. Koláč dejte péct, do trouby na 200 °C, dozlatova. Hned po upečení jej překlopte na talíř a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden