Můj čas na kafíčko

Rakovinu chce Pomeje nechat vyhladovět! Pomůže to?

Stále to není u konce a naděje na uzdravení je čím dál tím menší. Herec a producent Jiří Pomeje (52) se už od jara potýká s děsivou diagnózou – rakovinou hrtanu. Podstoupil už třicet tři ozařování, ale ani to nepomohlo.

Co bude dál? „Rozlezlo se mi to tak, že ani další chemoterapii nezvažují. Postavili mě před otázku: žít, nebo zemřít,“ neskrývá svoje zoufalství Jirka. Zbývá tak už snad jen jedna jediná šance, jak známému herci prodloužit život. A tou je takzvaný slavík, který by mu v krku nahradil část odebrané trubice v rámci operace. Jinak mu prý zbývají podle lékařů maximálně tři roky života. Jenže o tom nechce Jirka ani slyšet. „Kdyby mi bylo osmnáct let, tak si seženu revolver a okamžitě to ukončím,“ přiznal. Jak se ale zachová teď, když má ženu a malou dceru?

Rozhodl se léčit po svém! Zvládne to?

„Jsem úplně na dně, na tom nejhlubším. Nechci slintat, nechci smrkat krkem, nechci se utopit když se ponořím do vody,“ byla Jirkova první slova po tom, co se dozvěděl, co doktoři chystají. On ale za žádnou cenu nechce kazit život svým nejbližším. Jeho manželka Andrea Pomeje (28) je podle něho mladá na to, aby se starala o invalidu, a zaslouží si zdravého chlapa. Stejně jako dcera Anička (4) „Manžel se skálopevně rozhodl, že si hrtan a hlas vzít nedá. Ale kdyby šlo do tuhého, doufám, že názor změní. Teď se upnul k alternativnímu způsobu a já ho v tom podporuji,“ prozradila jeho Andy.

Dělá to skutečně kvůli své mladé ženě a dceři nebo se bojí pod kudlu?

Zhubl už přes 15 kilo!

Čtyřicet dva dnů hladovky! To je podle Jirky poslední možnost, jak nad rakovinou zvítězit. „Zabiju ji. Nedám tý mrše prostě najíst,“ tvrdí zarytě Jirka o své nemoci. Doktoři ho před tímto hazardem se životem ale varují. Jeho dieta se totiž skládá pouze z řepných, mrkvových a celerových šťáv a speciálních čajů. Ani rady lékařů Jirku nezastavily a dietu už skoro tři týdny dodržuje. O svém boji s rakovinou píše blog na internetu. Každý den díky dietě prý shazuje v průměru kilo váhy. Přidala se k němu i Andrea, která ho tím chce podpořit, tak drží alternativní Breussovu dietu s ním. Podaří se mu to?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden