Moje sladké tajemství

Ranní zlozvyky, které ničí zdraví

I když se možná probudíte do toho nejskvělejšího rána, ještě to neznamená, že máte vyhráno. Následující zlozvyky vám můžou zkazit celý den už během pár minut

Odkládáte budík

Většině lidé se ráno z postele moc nechce. Ale věřte, že věčným odkládáním budíku si jen uškodíte. Zkuste to pro jednou jinak: než půjdete večer spát, vymyslete si jednu věc, kterou uděláte ráno a budete se na ni tešit. Můžete si třeba rychle přečíst úryvek z motivační knížky, jinak se nalíčit či učesat, případně vyzkoušet jiný druh snídaně.

Snídáte ve spěchu nebo nejíte vůbec

Nejčastějším důvodem, proč lidé nesnídají doma, je nedostatek času. Bohužel taková snídaně často probíhá ve stresu, který vyvolává chutě na sladké a způsobuje to, že si ráno místo něčeho zdravého koupíte něco, co vašemu tělu úplně nesvědčí. Dochází tak k rychlému přibírání na váze.

Ještě mnohem horší variantou ale je, když ráno nejíte vůbec. Prázdný talíř nebo jen kafe k snídani totiž rozhodně není pro váš organismus dobré. Kromě toho, že odpoledne můžete spořádat mnohem více jídla, než byste normálně snědli, tělo nedostává potřebné živiny a není v rovnováze. Vaše nálada tak může značně kolísat, o dopadu na vaše zdraví ani nemluvě.

Zapnete televizi

Jde o stále častější zlozvyk, který vás může rozladit.

už po pár minutách, sotva se probudíte. Stačí jedna nepříjemná zpráva, nebo jakýkoli negativní vjem z toho, co se děje na obrazovce, a dobrá nálada je tatam. Navíc vám může i zvýšit tlak, a to není dobré pro nikoho - nejen pro ty, které trápí jeho vysoká hodnota a berou na něj léky. Pokud tedy nemusíte sledovat dopravní zpravodajství, nechte televizi až na večer.

Chodíte brzy ráno cvičit

Možná máte pocit, že tak tělo rychleji nastartujete a budete dobře spalovat. Není to však úplně pravda. Podle britské studie je přirozená obrana těla v ranních a dopoledních hodinách na spodní hranici, zatímco stresové hormony, jako je například kortizol, jsou na svých maximech. Náročný trénink tak může tělu po ránu způsobit velký stres. Pokud bez cvičení v tuto dobu nevydržíte, alespoň to nepřehánějte..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden