Moje chvilka pohody

Rašelinová lázeň a její skvělé účinky

Teplá koupel má na tělo blahodárné účinky. Výrazně pozitivní vliv na zdraví těla a pokožky má i rašelina.

Někteří lidé dokážou ve vaně trávit i hodiny a jen ležet, relaxovat a přemýšlet. Starosti a bolesti se ve vodě jakoby rozplynou, a pokud do ní ještě přidáte bylinky či vonné olejíčky, zvýšíte efekt celé koupele.

Relax ve vaší koupelně

Ženy už před mnoha lety znaly účinek rašeliny na pleť a své uplatnění měla i v lidovém léčitelství. V posledních letech také proniká z lázeňských procedur do běžných koupelen. Stačí si koupit sáček rašeliny, vhodit do teplé vody a poznat účinky rašeliny na vlastní kůži.

Prohřeje vás

Rašelina má skvělé termofyzikální vlastnosti, a to znamená, že voda s rašelinou chladne výrazně pomaleji. Teploučko déle vydrží a unavené tělo se důkladněji prohřeje. Rašelinová koupel zlepšuje krevní oběh, detoxikuje, omlazuje pleť, bojuje s ekzémem a akné, má protizánětlivý účinek a pomáhá hojit jizvy.

Balzám na klouby

Rašelina je výborná také pro tělové obklady a masky. Rašelinu využijete i při suchých zábalech, kde jsou její tepelné účinky ještě výraznější. Rašelinové obklady mají proto blahodárný vliv na artrózu, bolesti kloubů a páteře. Rašelinová lázeň příjemné prohřívá i zatuhlé a přetrénované svaly sportovců.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden