Můj kousek štěstí

Raw košíčky s jahodami

Raw pochoutky jsou zdravější varianta mlsání, bez mouky a cukru, mohou je i lidé s alergií na lepek.

Potřebujete:

✿ 150 g mandlí
✿ 100 g datlí
✿ 1 lžíci kokosového oleje
✿ 100 g namočených kešu oříšků
✿ 100 ml vody
✿ javorový sirup nebo med
✿ 1/2 limetky
✿ 200 g jahod + 6 na zdobení
✿ lístky máty

1. Mandle, datle a trochu kokosového oleje rozmixujte na hrubší základ. Do forem na muffiny, vyložených papírovými košíčky, dejte po lžíci směsi a pomocí prstů vytvořte košíčky. Vložte do lednice.

2. Kešu oříšky, vodu, javorový sirup, šťávu z limetky a kokosový olej rozmixujte dohladka na krém. Krémem pak plňte připravené košíčky tak, aby byl pár milimetrů od okraje. Polovinu jahod rozmixujte, přeceďte a vyšlehejte je do pěny.

3. Na každý košíček nalijte tenkou vrstvu jahodové pěny. Vršek košíčků ozdobte čerstvými jahodami a lístky máty a dejte znovu do lednice ztuhnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden