Moje šťastná hvězda

Reální lékaři můžou Janu Čenskému závidět

Kolik bere za seriál

Primáře Davida Suchého vídáme prostřednictvím televizní obrazovky už celých šest let. V této roli se prý JAN ČENSKÝ (54) cítí velmi dobře a práci ve zdravotnictví by si dokázal představit i v reálném životě.

Se svou seriálovou postavou nemá jinak herec nic moc společného, jak sám tvrdí. A není divu. Primář z Ordinace v růžové zahradě je velmi konzervativní, nepřístupný a uzavřený. Vžívat se do této osobnosti mu ovšem nedělá sebemenší problém.

Možná mu k tomu napomáhá finanční ohodnocení, které činí 12 000 korun za jeden den na place. Měsíčně si tak přijde na 156 000 a za těch šest let mu na kontě přistálo slušných 11 milionů. Seriál byl ovšem přínosný i v jiném směru.

Záběry, kdy se pacient na operačním sále zašívá, musejí působit věrohodně, a tak se herec na stará kolena naučil šít. A podrobností ze zákulisí prozradil mnohem více. Například to, jak vlastně fingovaná operace probíhá.

„Na pacientovi leží deska a na ní je většinou vepřové maso. Přes to se dá kůže z prasete a normálně se operuje.“ Z nově nabytých dovedností a znalostí má prý radost i jeho maminka. Konečně prý dělá něco pořádného, vypadá to, že herecká či moderátorská kariéra nebyla v jejích očích tím pravým ořechovým.

Přestože Čenský ztvárňuje uznávaného doktora, sám má z lékařů a nemocničního prostředí strach. „Na vyšetření jdu většinou, až když není jiného zbytí,“ přiznává. Před lety se navíc zapojil do kampaně, která nabádá k včasnému vyšetření tlustého střeva.

Rakovinu mají v rodině, i tak mu trvalo roky, než se na kolonoskopii dostavil.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden