Moje sladké tajemství

Rebarborový koláč

Suroviny:


  • 230g studeného másla

  • 260g hladké mouky

  • 15g cukru krupice

  • čtvrt lžičky soli

  • 120g velmi studené vody

  • 500g rebarbory

  • 3 lžíce kukuřičného škrobu

  • 1/3 hrnku cukru

  • špetka soli

  • lžička zázvoru

  • jahody


Postup:
V míse smícháme mouku, cukr  a sůl. Máslo nakrájíme na kostky, přidáme k mouce a rukama propracujeme - snažíme se máslo vždy zploštit a trochu rozdrobit. Přilijeme vodu a špachtlí promícháme, aby vzniklo těsto. Výsledek bude dost vlhký a lepivý. Těsto rozdělíme na dvě části, a každou zabalíme do fólie. Dáme do ledničky na 2 hodiny.

Rebarboru nakrájíme na drobné kousky a smícháme s ostatními ingrediencemi na náplň. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Z lednice vyndáme větší část těsta, tu na pomoučněném vále rozválíme na tenký plát o něco menší než plech. Na těsto rozmístíme rebarboru.

Poté rozválíme druhou část těsta a šikmo ji rozkrájíme na proužky, z kterých na koláči vytvoříme mřížku. Nakonec okraje spodního plátu těsta ohneme nahoru. Povrch můžeme potřít rozšlehaným vejcem.

TIP:

Roste vám na zahradě rebarbora? Upečte z ní tento křehký koláč, určitě vám venku na dece přijde k chuti

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden