Moje sladké tajemství

Rebarborový koláč s vanilkovým krémem

Suroviny:

Na těsto:

110 g másla

50 g moučkového cukru

1 žloutek

40 g mléka

200 g hladké mouky

Na náplň:

375 ml mléka

1 lžíce mouky

1 sáček vanilkového pudinku

2 žloutky

50 g třtinového cukru

3 dlouhé šlahouny rebarbory

35 g moučkového cukru

Postup:

Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte žloutek, mléko a prosátou hladkou mouku. Hotové těsto rozetřete do vymazané koláčové formy a vložte na 30 minut do mrazáku. Před pečením na těsto položte pečicí papír a zátěž, aby při pečení nenabylo. Pečte 20 minut na 170 °C.

Připravte si krém. Polovinu mléka svařte s třtinovým cukrem, druhou ušlehejte se žloutky, lžící mouky a pudinkovým práškem. Přilijte ke svařenému mléku a zahřívejte na pudink.

Rebarboru omyjte, nakrájejte na kousky a smíchejte s moučkovým cukrem. Na vychladlý korpus rozetřete vanilkový krém a vyskládejte kousky rebarbory. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte ještě 20 minut. Koláč nejlépe chutná druhý den, kdy je dostatečně odleželý a vychlazený.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden