Moje šťastná hvězda

Recepty s překvapením

Odměňte se chutnými dobrotami

Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem.

Bábovička s čokoládovou perlou

Suroviny: 2 vejce, 2 žloutky, 60 g třtinového cukru, 110 g másla, 100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa (70-80%), 2 lžíce hladké mouky, máslo na vymazání, kakao na vysypání, špetka chilli

Postup:
Předehřejte troubu na 230 °C. Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo s čokoládou. Poté vyšlehejte vejce se žloutky a cukrem do husté, jemné a nadýchané pěny. Jakmile se čokoláda a máslo rozpustí, pomalu je přilévejte, za stálého šlehání, do mísy s vaječnou pěnou. Na závěr do těsta vmíchejte dvě lžíce mouky. Připravte si malé formičky (mohou být ty na muffiny), vymažte je máslem a naplňte těstem. Bábovičky pečte v předehřáté troubě zhruba 7 minut. Upečená má být okrajová krusta, nikoli jádro, to má být tekuté, až se vám bude rozplývat na jazyku. Po upečení nechte bábovičky ve formě minutu odstát a pak vyklopte.

Bábovička k nakousnutí.

Nesmažené vietnamské závitky jedna báseň

Suroviny: 12 rýžových papírů, 1/4 balíčku rýžových nudlí, 2 hrsti klíčků fazole mungo (seženete je i v nálevu), 2 mrkve, 1 listový salát, 2 okurky, hrst čerstvých lístků máty, hrst čerstvých lístků koriandru, hrst čerstvých lístků bazalky

Postup: Nejprve si uvařte rýžové nudle, pak je sceďte, propláchněte studenou vodou a zakápněte olejem, ať se neslepí. Zeleninu nakrájejte na malé nudličky. Ve varné konvici uvařte vodu, nechte ji vychladnout a nalijte vodu do pánve (asi 2 cm). Namočte zde první rýžový papír, až je zcela vláčný. Pozor, ať ho nepřetrhnete. Položte na pracovní desku a rozprostřete. Naplňte zeleninou, směřujte spíše ke středu. Na dvou protilehlých koncích ohrňte kraje (asi 1 cm), poté zarolujte třetí stranou. Až papír uschne, sám se zalepí. Můžete podávat.

Vietnamské závitky dobře vypadají i chutnají.

Zarolovaná slast

Suroviny: 600 g vepřové plece nebo krkovice, 2 olomoucké tvarůžky, 150 g anglické slaniny, 500 ml černého piva, hořčice, sůl, pepř, drcený kmín, tuk na potření

Postup: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vezmeme alobal, který potřeme tukem a naskládáme plátky masa, aby se překrývaly. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a potřeme hořčicí. Naskládáme na něj plátky anglické slaniny a tvarůžků. Pomocí alobalu maso svineme do rolády a dobře utáhneme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 50 minut a poté alobal sejmeme. Roládu dále podléváme pivem a necháme vytvořit kůrčičku.

Roláda plná dobrot pro mlsné jazýčky.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden