Řecká fasolada

Suroviny na 4 porce:

300 g bílých fazolí

400 g brambor

vývar z uzeného masa

2 cibule

2–4 stroužky česneku

250 g kořenové zeleniny

mletá paprika

olej, sůl

na ozdobu pórek či petrželka

Postup:

K národním pokrmům patří na řeckých ostrovech typická fazolačka s uzeným vývarem. Fazole namočíme alespoň na 4 hodiny do vývaru (i z kostky) a poté v něm uvaříme i s nakrájenými bramborami. Na tuku osmažíme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, orestujeme a okořeníme paprikou a drceným česnekem. Směs přidáme k fazolovému základu, ještě chvíli povaříme a dosolíme. Polévku zahustí rozvařené fazole a brambory. Na talíři zdobíme petrželkou či pórkem.

reklama
reklama

Komentáře