Můj kousek štěstí

Řecká kuchyně: Dezert ravani

Jako sladkou tečku zkuste nadýchanou buchtu ravani vonící kokosem a pomerančem. Ozdobit ji můžete například nasekanými pistáciemi nebo kandovaným ovocem.

Potřebujete:

✿ 4 vejce
✿ 1 hrnek másla
✿ 2 hrnky cukru krupice
✿ 2 hrnky strouhaného kokosu
✿ 1 hrnek hladké mouky
✿ 1 lžičku prášku do pečiva
✿ 2 pomeranče

Sirup:

✿ 1,5 hrnku cukru krupice
✿ 1,5 šálku vody
✿ 1/2 citronu

1. Máslo prošlehejte s cukrem, postupně přidávejte žloutky. Z bílků a špetky cukru ušlehejte sníh. V jiné misce smíchejte kokos, mouku a prášek do pečiva. Polovinu moučné směsi zlehka zamíchejte k máslu. Přidejte zbytek směsi a nastrouhanou pomerančovou kůru a lehce promíchejte. Nakonec lehce zapracujte sníh.

2. Těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Pečte při 180 °C 40–45 minut dozlatova a nechte vychladnout.

3. V hrnci smíchejte cukr, vodu a citronovou šťávu a svařte 5–10 minut, dokud sirup mírně nezhoustne. Vychladlou buchtu polijte horkým sirupem a posypejte kokosem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden