Řecké keftedes

S bramborem a tzatziki budete mít hlavní jídlo, se zeleninou vytvoří sytý salát a samotné s dipem poslouží jako báječná chuťovka k vínu.

Potřebujete:

350 g mletého hovězího, 350 g mletého vepřového, 2 vejce, 3 stroužky česneku, ½ veky, 3 lžíce strouhanky, 2 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíci rajského protlaku, šťávu z 1 citronu, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíci sušeného oregana, 1 lžíci čerstvé nasekané petrželky, 1 lžíci čerstvé nasekané máty, slunečnicový olej na smažení, sůl, pepř

Postup:


  1. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte. Veku namočte do vlažné vody.

  2. Do mísy dejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, vymačkanou na kousky natrhanou veku, protlak, citronovou šťávu, olivový olej a bylinky. Vše rukama důkladně prohněťte, hnětení věnujte alespoň 10 minut. Pokud je směs řídká, přidejte strouhanku. Hotovou masovou směs osolte, opepřete, ještě jednou prohněťte a nechte půl hodiny odpočívat v chladu.

  3. Tvarujte navlhčenýma rukama kuličky. V pánvi rozpalte olej a keftedes smažte ze všech stran dozlatova..

reklama
reklama