Můj čas na kafíčko

Recyklujte nepoužívaná líčidla

Stává se vám, že si občas koupíte kosmetiku, která se vám na první pohled líbí, ale doma zjistíte, že se třeba jedná o jiný odstín, který vám nesedí?

Nebo vám paletka se stíny upadla na zem a už ji nelze používat jako obvykle? Neházejte hned vše do koše a zkuste z „nepotřebné“ kosmetiky vytěžit co nejvíce. Vyrobte si z ní něco jiného, co bude patřit mezi vaše oblíbené šminky.

Zbrusu nová malovátka

Občas se stane, že i tuhá tvářenka nebo oční stíny spadnou na zem a rozletí se na tisíc kousků. Co s tím? Rozlámané části složte zpátky do vaničky v obalu a zalijte trochou čistého alkoholu  buď můžete použít líh z drogerie, anebo čistou vodku. Alkohol nechte vyprchat a počkejte, až hmota zcela zaschne, a můžete se zase nalíčit.

Umíchejte si rtěnku

Pyšníte se nejrůznějšími odstíny rtěnek, které se vám nelíbí a leží vám v kosmetické skříňce ladem? Vytvořte si vlastní a jedinečný odstín. Vezměte si dva nebo tři odstíny a rozpusťte je v kapce vody.

Hotovou směs pak stačí nalít do malé plastové nádobky od starého balzámu na rty a nechat ji ztuhnout. Svou vlastní rtěnku pak můžete nanášet prstem nebo pomocí štětečku na rty.

Třpytivý lak na nehty

Pokud už se vám nelíbí třpytivé oční stíny, které se vám ještě v obchodě zdály jako naprosto úžasné, pak ani ty nemusíte házet rovnou do koše. Můžete si z nich udělat zářivý lak na nehty.

Stíny rozdrťte na prášek a důkladně promíchejte s bezbarvým lakem na nehty. Lze použít i lehce narůžovělý či béžový, který výsledku dodá šmrnc. Stíny ho hezky obarví a třpytky z nich na nehtech skvěle drží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden