Ředkvičkový salát s vajíčkem

Vychlazený ředkvičkový salát podávejte jako samostatné jídlo nebo třeba jako přílohu k masu.


Ingredience:


2 svazky ředkviček


½ salátové okurky


2 vařená vejce


2 vařené brambory


2 lžíce bílého jogurtu


sůl, čerstvě zelené bylinky


Postup:


Ředkvičky očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky. Celou omytou neoloupanou okurku nakrájejte na kolečka.


Vařená vajíčka a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky. Vše dejte do misky, přidejte bílý jogurt a jemně zamíchejte. Podle chuti osolte a ozdobte nasekanými zelenými bylinkami. Zkuste pažitku, bazalku, medvědí česnek, koriandr nebo mátu.


Skvělá zálivka


Zkuste i vylepšenou jogurtovou zálivku. Smíchejte lžíci majonézy, 4 lžíce jogurtu, citronovou šťávu a lžičku dijonské hořčice. Osolte, opepřete a vmíchejte do vašeho salátu.

reklama
reklama