Můj kousek štěstí

Regina Rázlová: Poslední setkání s Vladimírem Brabcem

Před časem zesnulý Vladimír Brabec (†83) a herečka Regina Rázlová (70) byli přátelé po celá desetiletí. Vzájemně se podporovali, a to jak po herecké stránce, tak po té osobní.

Oba se setkali s útoky kolegů, oba čelili kritice. Stála za tím komunistická ideologie. Zatímco Vladimír Brabec celý život svým způsobem pykal za hlavní roli v dobovém seriálu Třicet případů majora Zemana, Regina Rázlová si prošla zas jiným peklem.

Jejím otcem byl komunistický politik a historicky první předseda vlády České socialistické republiky Stanislav Rázl (†79). I proto si ti dva rozuměli a podporovali se. Herečka se letos zjara zastavila za svým kolegou v Nemocnici Na Homolce, kde byl hospitalizován.

Povídali si na smutné téma. Hovořili o tom, zda by nebylo lepší v jejich věku už svět tiše a bez reptání opustit, než stále ještě bojovat. Svorně došli k závěru, že jsou oba bojovníci a že se budou se životem prát do posledního dechu.

Po tomto zjištění se jim vrátila dobrá nálada a hlasitě se spolu bavili a smáli další hodinu, až je sestřičky musely napomínat. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden