Můj kousek štěstí

Relax pro vaše oči

Unavila jsem své oči častým sledováním televize nebo dlouhým čtením knihy? Máte nyní zarudlé oči nebo rozmazané vidění? Nezoufejte! Sice se nejedná o nic vážného a příznaky brzy odezní, ale my vám přinášíme několik tipů, po kterých se váš zrak rychleji zotaví!Použijte kapky do očí.

Pokud na suché a podrážděné oči trpíte pravidelně, kupte si v lékárně kapky do očí a čas od času jimi své oči zvlhčete. Očím uleví i obklad. Stačí vyždímat čistý kapesník v teplé vodě a přiložit chvíli na zavřená víčka.

Stejný trik můžete udělat i s plátky okurky. A klidně si při tom můžete dopřát několikahodinový spánek. Někdy nemusíte ani oči zatěžovat, stačí vliv prostředí, ve kterém se pohybujete. Stejně jako vaše pokožka, i oči trpí na nejvíce v suchém vzduchu.

Pořiďte si proto zvlhčovač vzduchu, položte na topení odpařovače nebo alespoň mokrý ručník. Zároveň se vyvarujte zakouřenému nebo smogovému prostředí. Nevhodné pro vaše oči je i prostředí, které je vysoce klimatizované. Na závěr je dobré se i ujistit, že za vašima unavenýma očima není nemoc.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden