Můj čas na kafíčko

Relaxujte v blahodárné koupeli

Když potřebujete dobít energii, ponořte se do voňavé horké vody!

Stále se nějak nemůžete dostat do aktivní jarní nálady? Máme pro vás řešení! Zkuste nejprve pořádně uvolnit své tělo! Pak mnohem lépe uvolníte i svou duši! Co takhle vyzkoušet příjemnou koupel s voňavými esenciálními oleji? Máme pro vás pár užitečných tipů!

Napuštěná vana plná bublin a vůní vám pomůže celé tělo uvolnit. Navíc je skvělým pomocníkem při zahánění každodenního stresu a únavy. A jednou za čas prospívá také vaší pokožce. Abyste si vychutnala chvilku pohody a klidu jenom pro sebe, je proto ale potřeba nejdřív něco udělat!

Co třeba podpořit koupel svíčkami s ovocnou vůní?

Správné načasování je základ

Taková správná regenerační koupel není jen tak! Jestli jste si myslela, že prostě přijdete domů a pustíte kohoutek a zaplujete do vany plné vody, tak na to rychle zapomeňte. Nejdřív se zamyslete, jestli máte na koupel dostatek času, nemáte například pozvanou návštěvu nebo domluvenou schůzku. Také se ujistěte, že máte po ruce vše co potřebujete. Ideálním časem je většinou podvečer, kdy vás koupel příjemně zklidní před spánkem. Proto už po ní rozhodně nedělejte žádný velký úklid nebo dokonce cvičení.

Odstřihněte se od okolního světa

Tak jako byste některé věci, bez nichž se prostě neobejdete měla mít po ruce, abyste nebyla během koupele zbytečně nervózní, byste se od některých předmětů jako je třeba mobil měla naopak držet dál! Vyvarujte se prostě všeho, co by vás během koupele mohlo rušit. Veškeré záležitosti určitě ještě půl hodiny počkají. Po blahodárné koupeli je vyřešíte rychle a s nadhledem.

Mořská sůl je ideálním doplňkem.

Jaká by měla být ideální teplota?

Další věc, na co si musíte dát pozor než se do koupele ponoříte, je zvolit správnou teplotu vody. Ideální rozmezí je mezi 40 – 44 °C. Taková voda vás neopaří, ale zase vám tak rychle nevychladne, abyste si musela neustále dopouštět. Nechcete přece během relaxace nastydnout a zadělat si tak místo pohody na dlouhodobou rýmu a kašel. Studená voda je osvěžující, ale spíš jako sprcha. Ve vodě nebuďte déle než pět a dvacet minut. Delší pobyt by totiž nesvědčil vaší pokožce. Použijte podpůrné prostředky Kromě teplé vody si můžete navodit příjemnou atmosféru i dalšími podpůrnými předměty jako je vaše oblíbená hudba, svíčky nebo aromalampička. Zase to ale nepřehánějte, aby se vůně v koupelně zbytečně netloukli. Při koupeli si můžete také přečíst kus rozečtené knížky nebo váš oblíbený časopis.

Rady pro vás:

Co ještě můžete přidat do vaší blahodárné koupele? Třeba mořskou sůl, která je bohatá na minerální látky a stopové prvky. Dodává potřebnou energii a navíc vyhlazuje pokožku. Ke všemu působí antibakteriálně. Jak na to? Rozpusťte nejprve přibližně 100 g soli asi ve dvou litrech teplé vody a tu pak nalijte do vodní lázně. Pak se nezapomeňte osprchovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden