Moje sladké tajemství

Relaxujte v těch nejlepších koupelích

Použít můžete samozřejmě čerstvé bylinky. Ale kolikrát vám dobře poslouží i samotné esenciální olejíčky s nezaměnitelnými vůněmi. Poradíme vám, po jakých před blahodárnou koupelí sáhnout. Pořiďte si ale radši do zásoby všechny, ať můžete vybírat podle momentálního rozpoložení.

1 Když potřebujete povzbudit

Někdo chodí cvičit, někdo si raději dopřeje koupel. Možná jste si doteď myslela, že vám koupání nic neříká a nejste na to ten správný typ. To je ale většinou velký omyl. Každopádně to nezjistíte, dokud to sama nevyzkoušíte.

Dokonalou bylinkou, která pomůže nastartovat vaše smysly, jsou rozmarýn nebo šalvěj. Praktickou variantou pro tuto směs jsou malé látkové pytlíčky, které hodíte do vany. Nebudete tak plavat mezi malými kousky bylin.

2 Koupel pro uklidnění a relax

Po náročném dni si každá z nás zaslouží odpočinek.

Napusťte si vodu. Ta by neměla být příliš teplá, ale ani chladná, aby vám brzy nevystydla. Tentokrát sáhněte po lipovém květu, kostivalu, ovsu nebo řebříčku. Smíchejte je ve stejném poměru a nasypte do plátěného sáčku. Přidejte ho do koupele už v době, kdy se voda napouští, aby se vůně lépe uvolnily. Dobré je také nezůstávat ve vaně déle než dvacet minut, abyste si zbytečně nerozmáčela pokožku.

3 Uzdravte své tělo i duši

Bylinky mají tu moc, že dokážou vyléčit i vaše menší zdravotní neduhy, jakým je například vysoký tlak. Pokud trápí i vás, vhoďte si do připravené koupele voňavou levanduli. Nebo si prostě a jednoduše jen smíchejte trochu gelu aloe vera s moučkou z mořských řas v poměru jedna ku jedné a přidejte do vody.

Nezapomeňte ale, než do vody vlezete, přírodní směs pořádně rozmíchat, aby se neusadila na dně vany.

4 Buďte krásná díky koupeli

V zimě mívají ženy často problém se suchou a svědivou kůží. Přidejte si do vody ovesné vločky. V případě, že vás navíc trápí i citlivá pokožka, přihoďte meduňku nebo heřmánek.

Čas ve vaně můžete využít i pro masku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden