Můj čas na kafíčko

Renny Harlin prosadil svoji ženu Geenu Davis do hlavní role a zničil tím studio!

Rozhodl se, že z manželky udělá akční hvězdu a byl to průšvih!

Režisér Renny Harlin (58) to určitě myslel dobře, když prosadil svoji ženu Geenu Davis (61) do svého megafilmu. Byl z toho šílený propadák, zničené kariéry a nakonec i rozvod.

Oba měli slušně rozjeté kariéry. Herečka Geena Davis se stala hvězdou hlavně díky dnes už kultovnímu filmu Thelma a Louise, o dvou ženách na útěku před zákonem. Jednoho Oscara už doma měla, za zmíněný snímek byla nominována podruhé. Také režisér Renny Harlin byl hodně v kurzu. Přišel do Hollywoodu z Finska a získal si velké jméno dvěma akčními trháky: Smrtonosná past 2 a Cliffhanger.

Byl to už její třetí manžel!

V době, kdy se dali dohromady, měla za sebou Geena už dvě jiná manželství. Herečkou chtěla být odmala a v dospělosti se jí to splnilo. Dostala menší roli v oscarové komedii Tootsie a pak na sebe upoutala pozornost v hororu Moucha. To už měla za sebou první rozvod po krátkém manželství. Její kolega z Mouchy, hollywoodský herec Jeff Goldblum (65) se stal druhým mužem, kterému řekla „ano“. Vydrželo jim to tři roky, rozešli se ale bez skandálů a jako přátelé. S Rennym se seznámila v roce 1992, nejdřív pracovně. Vypadalo to slibně. Mladý režisér, kterému všichni slibovali zářivou budoucnost a ambiciózní žena, která se mohla stát jednou z nejvíc placených i ceněných ženských hereček. Dva roky po svatbě dostal Renny nápad a ten se ukázal být jako zkázonosný. Rozhodl se totiž, že z Geeny udělá hvězdu v žánru, který mu jde nejlépe, tedy v akčních filmech. Tomu nápadu uvěřili ve studiu Carolco Picture, do této doby také hodně úspěšném.

Jako legendární Thelma.

Největší propadák všech dob

Film se jmenoval Ostrov hrdlořezů a mělo to být klasické pirátské dobrodružství, s tím rozdílem, že hlavní hrdinkou bude žena, tedy pirátka. Rodinný podnik se ale potýkal s problémy, natáčení se zpožďovalo, rozpočet se stále navyšoval. Rennymu se výsledek nelíbil, a tak se znovu stavěly kulisy, přepisoval se scénář a některé scény se musely opakovat. Nakonec film stál kolem 100 milionů dolarů, což byla v devadesátých letech pořádná pálka. A to byl průšvih, protože v kinech tenhle nepovedený kousek vydělal desetkrát méně. Dokonce je v Guinessově knize rekordů uveden jako největší propadák všech dob. Studio Carolco Pictures zbankrotovalo. Kariéra Geeny byla také v tahu, o Rennym ani nemluvě. Ještě jednou se pokusili napravit si reputaci. Renny opakoval tu samou chybu podruhé, i když ne v takovém rozsahu. Akční film Dlouhý polibek na dobrou noc, kde hrála Geena hlavní roli, tolik peněz nestál, ale skončil také v mínusu. V roce 1997 pak dvojice, která potopila jedno studio, poslala ke dnu i své manželství. Geena se pak provdala počtvrté za jednoho íránského lékaře. Ve svých 46 letech přivedla na svět první dítě a o dva roky později ještě další dvojčata. Renny sice v Hollywoodu zůstal, ale už mu nikdy nesvěřili žádný velký film a vlastně tam dodnes jen tak příštipkaří.

Přivedl svoji asistentku do jiného stavu a letěl!

Skutečným důvodem, proč manželství Rennyho a Geeny skončilo, nebyl jejich společný neúspěch, ale něco daleko jednoduššího. Renny si své bolístky evidentně chodil nechat pofoukat od jiné ženy. Pár nejprve oznámil odloučení bez udání důvodu. Až potom vyšlo najevo, že se dozvěděla o Rennyho nevěře. Přivedl totiž do jiného stavu svoji osobní asistentku. Geena byla šokovaná a okamžitě Rennyho vyhodila z domu. Ten se ani moc nebránil, se zmíněnou milenkou ale stejně nakonec nezůstal.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden