Restovaná králičí játra

Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na chutný pokrm z králičích jatýrek, která jsou plná prospěšných látek, zejména pak vitaminu A.

Potřebujete:

✿ 300 g králičích jater
✿ 2 cibule
✿ sůl
✿ mletý černý pepř
✿ olej
✿ lžičku másla
✿ opečený brambor či čerstvý chléb a zelenina na servírování

1. Játra očistěte, omyjte a osušte, nejlépe papírovou utěrkou. Nakrájejte je na větší kousky. Cibuli oloupejte a opatrně nakrájejte na tenká kolečka.

2. Na pánvi rozpalte olej s kouskem másla a osmahněte na něm cibulku – můžete dát všechnu, nebo si nechat trochu na zdobení. Jakmile začne zlátnout, přidejte játra a zprudka je ze všech stran orestujte.

3. Hotová játra osolte, ochuťte pepřem a ihned servírujte. Podávejte se zeleninovou oblohou a čerstvým chlebem nebo opečenými bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden