Moje šťastná hvězda

Restované krevety na bílém víně

Není nad to, dopřát si občas trochu exotiky. 


Suroviny:


150 g klasických či tygřích krevet 


1 svazek chřestu


3 dcl bílého vína 


3 lžíce másla 


2 lžíce rostlinného oleje


3 stroužky česneku


sůl, pepř


Postup:


Pokud krevety nejsou vyloupané, vyloupejte je. Do vroucí vody dejte vařit na pět minut očištěný chřest.


Na pánvi si rozpalte olej a přidejte do něj česnek nakrájený na tenké plátky. Jakmile lehce zhnědne, přidejte do pánve také krevety a restujte je zhruba pět minut.


Až bude chřest uvařený, nakrájejte ho na malé kousky a rovněž ho vhoďte do pánve.


Vše zalijte vínem a přidejte kousek másla. Dochuťte solí a pepřem, případně špetkou chilli.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden