Můj čas na kafíčko

Řezy se želatinou

Tyto řezy si můžete připravit s různým druhem ovoce. Skvěle chutnají s kiwi nebo s borůvkami. Místo zakysané smetany můžete použít tvaroh nebo mascarpone.

Ingredience: 1 plech

Na těsto:

150 g špaldové mouky
120 g hladké mouky
130 g cukru
4 vejce
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml mléka

Na dohotovení:

750 g zakysané smetany
200 g bílé čokolády
400 g jahod
2 balení červené dortové želatiny

Postup:

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva, olej a mléko. Ušlehejte hladké těsto a nalejte ho na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi půl hodinky v troubě předehřáté na 180 °C a pak nechte korpus vychladnout.

Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Zamíchejte do zakysané smetany a krém rozetřete na korpus. Pak ho poklaďte pokrájenými jahodami. Želatinu připravte podle návodu a nalejte na koláč. Nechte ztuhnout v chladu.

Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 25 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden