Moje sladké tajemství

Řídíte se svým srdcem?

Dneska si všechno umíte spočítat. Očekáváte, co za to. Sledujete výhody. Mozek nám převálcoval city. Dokážete ale poznat, co vám říká vaše srdce?

Hádky mezi srdcem a rozumem

Někdo věří v Boha, jiný ve svůj mozek a logiku věcí. Ať už věříte v cokoli, když se neodpojíte od vlastního srdce, dostanete nejčistší odpovědi na své otázky. Na práci, vztahy, na lásku, na život a sebe v něm.

Jen se musíte naučit vnímat své pocity, bez našeptávače rozumu, který si myslí, že ví všechno nejlíp a dovede vás dokonale zmást na úkor vašich citů. Mozku nemůže srdce konkurovat v argumentačních schopnostech.

Dokáže ale mozek triumfovat v cítění, protože má silný vztah s intuicí.

Jako Malá mořská víla

Na všechna vaše „proč“ nemusíte v životě získat odpovědi. Stačí, že vy sama to vnitřně prostě cítíte a víte. Srdcem to víte.
Vzpomínáte si na hrdinku z pohádky od Andersena - Malou mořskou vílu, která dá princi upřímně a z hloubi svého srdce daleko víc, než to, co jí on vrátí? I když jí on nakonec zradí, ona od něho neočekává nic, jen ho bezpodmínečně o miluje. Přijde kvůli němu o svůj hlas i život, ale nemohla jinak, protože se řídila srdcem.

Kolik takových hrdinek a hrdinů ještě dnes chodí po světě?

Ukázat city a prohrát

I když pro nás nějaká událost, příležitost, nebo vztah nakonec nedopadnou dobře, víte, že jste udělala všechno správně a především vnitřně pravdivě.

Ono totiž nenamočit do ničeho city, přistupovat k lásce racionálně, prakticky, držet si distanc a přitom chtít všechno, to dneska umí už úplně každý a není to nic obdivuhodného. Stát si za svým srdcem, i když třeba nakonec prohrajete, to už je výsadou hrdinů a hrdinek.

Nejen těch od Andersena.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden