Staré dobré časy

Říkali jí první dáma českého herectví

Staré dobré časy

Měla ráda chytré lidi, dobře vychlazené šampaňské, potlesk vestoje i stůl plný vybraných pochoutek.

Říkala, že miluje smích. Že ji nikdy neomrzí slyšet ho z publika. Že je pro ni životně důležitou drogou, ale i elixírem mládí. Tak proto Stella Zázvorková nikdy nezestárla. Smích, svou živou vodu, totiž uměla vyvolat, jako málokdo jiný.

Stella Zázvorková se narodila v rodině známého českého architekta Jana Zázvorky (1884-1963). Vhodné jméno pro dcerku našla její matka, vášnivá čtenářka. Román jejího oblíbeného autora Camilla Flammariona se totiž jmenoval právě „Stella“.

Otcův portrét měla zavěšený v obýváku

Zatímco o tatínkovi mluvila vždycky moc hezky a po celý život láskyplně oprašovala prach z jeho portrétu zavěšeného v obývacím pokoji, vztahy, které panovaly mezi ní a matkou, nelze nazvat

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden