Můj čas na kafíčko

Řím, jedinečné město s tajemnou historií

Milovníci antiky, dobrého jídla a pití, umění a nekonečných procházek si v tomto italském městě dozajista přijdou na své.

Na návštěvu Říma je teď ta nejlepší doba. Teplota už šplhá k patnácti stupňům, na slunci je ještě tepleji. Procházet se po pamatkách tak můžete bez toho, aniž by vám bylo horko. A zároveň tu ještě není tolik turistů jako od května do září. Vychutnejte si Řím se vším, co k němu patří.

Slavné Koloseum

Říká se, že dokud bude stát Koloseum, bude stát i Řím. Bezpochyby jde o jednu z nejdůležitějších památek města. Největší amfiteátr říše římské vznikl v roce osmdesát našeho letopočtu a sloužil hlavně ke gladiátorským zápasům. Dnes je z něj nejnavštěvovanější památka na světě.

Navštivte stát ve státě

Vatikán je nejmenším státem na světě a vy se do něj můžete podívat také. Najdete tu vatikánská muzea se slavnou Sixtinskou kaplí vyzdobenou samotným Michelangelem nebo baziliku sv. Petra. Za fotografii určitě stojí i Svatopetrské náměstí, považované za jedno z nejúchvatnějších na této planetě.

Nejslavnější fontána

Navštívi-li Řím milenci nebo novomanželé, nemohou z tohoto města odjet, aniž by se nevyfotili u Fontany di Trevi, nejslavnější fontány na světě. Je vskutku monumentální a nepřeháníme, když budeme tvrdit, že se vám z ní doslova a do písmene zastaví dech.

Posedět a odpočinout si

Samozřejmě si nezapomeňte udělat procházku ke Španělským schodům. Můžete u nich posvačit nebo si vychutnat pravou italskou zmrzlinu. Ale sedět na nich od roku 2019 bohužel nikdo nesmí. V procházce po nich vám ale nikdo nebrání.

Bohémská čtvrť Trastevere

Nevíte, kam zajít na oběd, večeři nebo na skleničku italského vína? Navštivte bohémskou čtvrť Trastevere, v níž najdete typické italské úzké uličky, malé tratorie se skvělou pizzou i kavárničky nabízející posezení venku.

Rušno je tu až do pozdních nočních hodin, možná ještě déle. Pokud tedy máte rádi bohatý večerní život, tady jste na tom správném místě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden