Římský salát s kuřecími filety

Tento salát se výborně hodí jako hlavní jídlo do teplých jarních či letních dnů.

Suroviny na 4 porce - 200 g kuřecích prsou - 1 lžíce olivového oleje - sůl, pepř - 50 g parmezánu - 2 římské saláty

Na zálivku - 2 žloutky - 2 lžíce citronové šťávy - 1 lžička dijonské hořčice - 120 ml olivového oleje - 1 lžíce balzamikového octa

Postup

1. Římské saláty omyjte a odřízněte tvrdý košťál. Listy zbavené košťálu nakrájejte nebo natrhejte na menší kusy.

2. Na zálivku prošlehejte žloutky, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, olivový olej a balzamikový ocet. Zálivku vmíchejte do salátu.

3. Kuřecí prsa omyjte, osušte a z obou stran osolte a opepřete. Osmažte je zprudka na pánvi na rozpáleném oleji.

4. Na talíře naservírujte salát a navrch dejte kuřecí prsa a tenoučké plátky parmezánu.

reklama
reklama